Utazás Velencébe - vonattal, busszal, repülővel, autóval

Velence nincs messze Budapesttől, mintegy 700 km a távolság a két város között. Ennek megfelelően utazhatunk busszal, vonattal, repülővel vagy autóval. Utazás Velencébe a Velencei Karneválra többféleképpen is lehetséges.

Utazás Velencébe – busszal

Velencébe busszal is utazhatunk. A Volánbusz nemzetközi járatai szerdán, pénteken és vasárnap este indulnak Budapestről, és másnap kora reggel már Velencében is lehetünk a Piazzale Román, ahonnan akár busszal, akár vaporettóval könnyedén megközelíthetjük szállásunkat. A Volánbusz ajánlatai között érdemes odafigyelni a Velencei karnevál-kedvezményre is!

Utazás Velencébe – vonattal (Velencei karnevál vonattal)

A Keleti pályaudvarról naponta 17:20-kor induló vonattal másnap reggel 7:16-ra már Velencében lehetünk, akár a központi Santa Lucia, akár a külvárosi Venezia Mestre állomásra szeretnének érkezni. A Velencei Karnevál vonattal kitűnő program.

Utazás Velencébe – repülővel

Repülőgépet már csak 1 légitársaság üzemeltet Budapest-Velence-Budapest útvonalon: a Wizz Air. Érdemes körbenéznünk, hogy számunkra a legmegfelelőbb indulási idővel, árral és érkezési hellyel rendelkező járatot válasszuk ki.

Repülőgéppel Velencébe  - a Wizz Air járatai a trevisoi reptéren szállnak le. Innen transzferbuszok visznek minket a központi Piazzale Romára. A Trevisoból induló transzferbusz díja 6 EUR. A buszok indulási idejéről itt tájékozódhatunk.