Közlekedés Velencében

Aki járt már Velencében, tapasztalhatta, hogy a város egy óriási sétálóövezet, hiszen a városon belül kizárólag gyalogszerrel, vagy vaporettóval közlekedhetünk.

Utazás Velencébe autóval, parkolási lehetőségek

Amennyiben autóval érkezünk Velencébe, a szállás kiválasztásánál figyelembe kell venni, hogy tartozik-e parkoló a szálláshoz. Velencébe ugyanis nem lehet autóval bemenni, így a várost érdemes busszal megközelíteni, s autónkat a szálláson hagyni. A buszjegy mindössze 1,10 EUR, és a buszok pontos menetrend szerint közlekednek Velence külvárosi részére is.

Közlekedés Velencében, jegy- és bérletfajták

A lagúnák városában mi mással is közlekedhetnénk, mint vaporettóval, traghettóval, vagy gondolával. Ezen járművek nem éppen olcsók (egyszeri utazás vaporettóval például 6,5 EUR), de a különböző bérletfajtákkal kedvezményekhez juthatunk. Ezekről a Piazzale Román található jegypénztárban, vagy itt tájékozódhatunk. Az egyes járatok menetrendje, illetve megállói az alábbi honlapon is megtalálhatók, vagy a kis térképre kattintva közvetlenül is megtekinthetők.

A velencei tömegközlekedési vállalat honlapján a szárazföldi és vízi közlekedéssel kapcsolatosan is hasznos információkhoz juthatunk.